Pulpe de iepure la cuptor



Ingrediente

  • FRIPTURA:
  • 3 pulpe de iepure
  • 6 catei de usturoi
  • 6 fire de patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • GARNITURA:
  • 2 cartofi dulci
  • 4 cartofi albi
  • 2 linguri de unt
  • 1 pahar de lapte
  • sare

Mod de preparare

Friptura:

Se spala bine carnea si legumele.

Se cresteaza din loc in loc pulpele de iepure si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se condimenteaza, se stropesc cu uleiul de masline si se adauga patrunjelul tocat marunt si usturoiul taiat feliute. Se completeaza cu o cana de apa, se pune un capac pe vas si se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 175 de grade.

Dupa cele 30 de minute, se scoate capacul vasului, se intorc pulpele si se introduc din nou la cuptor pentru alte 30 de minute.

Se repeta din nou aceasta operatiune, si se intorc din nou pulpele. Se mai lasa pentru inca 30 de minute, sa se rumeneasca frumos si pe partea cealalta. Daca este nevoie se mai poate completa cu apa.

Timpul necesar de gatire este undeva la 90 de minute, daca credeti ca nu este suficient si carnea este inca tare, puteti repeta operatiunea “celor 30 de minute”.

 

Garnitura:

Se curata si se spala cartofii. Se gatesc la aburi pentru 25 de minute, dupa care se blenduiesc separat cu cate o lingura de unt, lapte si putina sare.

 

Pofta buna!

Mai multe poze