Pulpe de curcan cu cartofi natur



Ingrediente

  • FRIPTURA:
  • 2 pulpe de curcan
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 5 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • mirodenii si condimente (dupa gust si preferinte)
  • GARNITURA:
  • 6 cartofi
  • 3 fire de patrunjel verde
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura de unt
  • sare

Mod de preparare

Friptura:

Se curata, se spala si se feliaza legumele.

Se spala bine pulpele si se cresteaza din loc in loc. In fiecare crestatura se pun fasii de legume.

Se aseaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu uleiul de masline, se condimenteaza si se completeaza cu o cana de apa. 

Se acopera cu hartie de copt, stropita cu putina apa si se introduc la cuptor pana se rumenesc frumos si sunt gatite corect.

Garnitura:

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert intregi. Dupa ce se fierb, se lasa la racit si se taie cubulete.

Se pregateste o tigaie, se pune la topit untul, se adauga patrunjelul tocat marunt, cartofii, boia si sarea si se amesteca usor, la foc mic pentru aproximativ 5 minute.

 

Pofta buna!

Mai multe poze