Pulpa de rata cu sos de legume



Ingrediente

  • o pulpa de rata
  • o lingura ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper si mirodenii(busuioc, rozmarin si coriandru)
  • GARNITURA SI SOS:
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 felie dovleac placintar
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se spala si se cresteaza usor pulpa de rata. Se pune la marinat in uleiul de masline, lamaia stoarsa, putin busuioc, rozmarin, coriandru si usturoiul curatat si pisat.

Se lasa aproximativ o ora.

Intre timp se curata si se spala legumele pentru garnitura si sos.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se pregateste un vas tapetat cu hartie de copt. Se aseaza cartofii taiati in 4, felia de dovleac si morcovele. Peste se aseaza pulpa de rata si se adauga un pahar de apa, condimentele si mirodenii.
Se acopera vasul si se introduce la cuptor, pentru 60 de minute.

Se scoate vasul de la cuptor, se scot morcovele si dovleacul afara si se introduce din nou vasul in cuptor, dar de aceasta data fara capac. Se mai lasa pana carnea se rumeneste frumos.

Intre timp se face sosul de legume. Morcovele si dovleacul copt, se blenduiesc impreuna cu untul.

 

Se servesc impreuna!

Pofta buna!

 

Mai multe poze