Pulpa de porc la cuptor cu salata calda de orez si legume



Ingrediente

  • PULPA DE PORC:
  • 1 bucata pulpa de porc
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • 4-5 linguri ulei de fistic
  • 3 frunze de patrunjel verde
  • sare si piper
  • GARNITURA:
  • un pahar de orez
  • 1 ardei gras
  • 300 g fasole rosie la consera
  • 2 cepe verzi
  • 4 frnze patrunjel verde
  • 50 g unt
  • sare si piper

Mod de preparare

PULPA DE PORC LA CUPTOR:

Se curata si se spala carnea si legumele.

Bucata de pulpa se pastreaza intreaga si se cresteaza din loc in loc, dupa care se aseaza intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt.

Se stropeste cu uleiul de fistic(care poate fi inlocuit), se condimenteaza, se aseaza usturoiul si patrunjelul in crestele facute(vezi poze), se stropeste cu un pahar de apa si se acopera cu un capac.

Se introduce la cuptor pentru 60 de minute, la 175 grade C.

Dupa cele 60 de minute, se scoate capacul, se pune untul deasupra si se mai introduce la cuptor pentru alte 60 de minute, sau pana carnea este gatita corect(in functie de cuptor).

GARNITURA:

Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se scurge bine de apa.

Legumele se spala si se curata. Ceapa, ardeiul si patrunjelul se toaca iar fasolea se pastreaza ca atare.

Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul si se adauga legumele. Se condimenteaza si se lasa la inabusit aproximativ 5 minute, dupa care se adauga orezul.

 

Se servesc impreuna!

Pofta buna!

 

 

 

Mai multe poze