Ingrediente
- 2 bucati pulpa de porc marinate (aproximativ 1kg/bucata)
- crengute de rozmarin
- patrunjel verde
- crengute de cimbrisor
- busuioc verde
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- piper
- ulei de masline
Topping
- 4-5 frunze de patrunjel verde
- 3 catei de usturoi
- 60 g unt topit
Mod de preparare
Va povesteam zilele trecute ca am acceptat provocarea prietenilor mei de la Franke si urmeaza sa va arat 3 preparate pentru masa de Craciun si alte 3 preparate pentru masa de Anul Nou.
Ca fel principal pentru masa de Craciun vin cu aceasta reteta super delicioasa.
Eu am cumparat bucatile de pulpa gata marinate, dar va puteti pregati propria reteta de marinada in functie de preferinte. Dintr-un mix de ulei, putin vin, condimente si ierburi aromatice obtineti cea mai buna marinada. Secretul este sa lasati carnea cel putin o noapte la frigider, pentru a obtine o friptura frageda si aromata.
Se aseaza carnea intr-o tava tapetata cu hartie de copt, alaturi de ierburile aromatice si usturoiul feliat, se presara piper negru si sare si se acopera cu un capac sau cu folie alimentara.
Friptura se coace aproximativ 150 de minute la 150 grade C., apoi se scoate capacul/folia si se mai tine in cuptor aproximativ 20 de minute la 200 grade C. Timpul de coacere depinde mult si de marimea carnii si de cuptor, astfel incat ideal e sa o incercati cu furculita. Daca aceasta intra usor in carne, e gata.
Pe final, se mixeaza bine unutul (la temperatura camerei) cu patrunjelul tocat si usturoiul pisat. Cu acest amestec se unge bine carnea.
Se serveste ca atare, cu salata sau orice alta garnitura la alegere.
Pofta buna!
Parteneri
Profit de ocazie sa va vorbesc si despre Cuptorul Steam Cleaning din noua colectie Smart, care este un cuptor multifunctional, cu comanda electromecanica si display digital. Proportia mare de otel exprima soliditate si fiabilitate, in timp ce designul monolitic se integreaza perfect in orice stil de bucatarie.
Intreaga gama o gasiti pe Frankemagazinonline.ro sau in showroom.