Pui cu legume si smantana



Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui
  • 2 morcovi
  • un dovlecel
  • 250 g baby spanac
  • un ardei rosu
  • 250 g ciuperci
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa alba
  • 40 ml ulei
  • sare
  • boia dulce
  • piper
  • 500 g smantana vegetala

Mod de preparare

Acest preparat este cu siguranta unul din preferatele mele. Inca de cand eram copil, adoram papricasul de pui.
Mereu aveam pui de tara, si nu era saptamana fara ca mama sau bunica sa ne pregateasca.
De aceasta data am ales sa il reinterpretez putin, sa ii dau ceva mai multa culoare si savoare.

Umeaza o reteta mega delicioasa si usoara:)

Se curata si se spala legumele si pieptul de pui.

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie, dupa care se adauga pieptul de pui taiat bucati mai mari. Se lasa la rumenit pe ambele parti, amestecand periodic. Dupa ce s-a gatit se scoate pe o farfurie.

Intre timp se pregatesc legumele.

Dovlecelul si morcovii se taie cu ajutorul mandolinei, ciupercile, usturoiul si ceapa se toaca marunt iar ardeiul fasii subtiri. Se pun la gatit 4-5 minute in tigaia in care s-a gatit pieptul de pui, dupa care se adauga spanacul, pieptul de pui si condimentele. Se mai lasa 3-4 minute, apoi se adauga si smantana vegetala. Se amesteca impreuna alte 3-4 minute, se opreste focul si aveti gata papricasul de pui ”altfel”.

Noi l-am servit alaturi de mamaliguta si muraturi, dar merge la fel de bine si alaturi de un orez simplu, piure de cartofi, salata sau ca atare.

 

Pofta buna!:)

Mai multe poze