Prajitura “tavalita” cu nuca de cocos



Ingrediente

  • 4 oua
  • 25 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 230 g faina
  • 180 g zahar
  • 10 g praf de copt
  • GLAZURA:
  • 160 g unt
  • 40 g ulei de cocos(ulei floarea soarelui sau unt)
  • 20 g cacao
  • 80 zahar pudra cu aroma vanilie
  • 100 zahar tos
  • 100 ml lapte
  • 250 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana se intaresc, dupa care se incorporeaza treptat uleiul, galbenusurile, laptele, praful de copt si faina.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma termorezistenta tapetata cu hartie de copt( 30×25 am folosit eu) si se da la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade C. sau pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp se pregateste glazura.

Se pune untul la topit impreuna cu laptele si uleiul de cocos, dupa care se adauga treptat zaharul si cacaua. Se lasa cateva minute, pana zaharul se topeste complet dupa care se lasa putin la racit.

Blatul se taie cubulete, se trece fiecare bucata prin glazura, dupa care se “tavaleste” prin fulgii de cocos.

Un desert rapid si delicios!🥥