Ingrediente
- BLAT:
- 8 albusuri
- 150 g zahar tos
- 250 g nuca macinata
- 100 g faina
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- STRAT DE CARAMEL:
- 250 g zahar tos
- 250 g unt 80%
- 250 g arahide
- 8 galbenusuri
- STRAT DE CIOCOLATA:
- 250 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- 30 ml ulei
- GLAZURA DE CIOCOLATA:
- 300 g ciocolata neagra
- 30 ml ulei
Mod de preparare
BLAT:
Se bat albusurile impreuna cu praful de sare si zaharul, pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se incorporeaza apoi faina cernuta, praful de copt si nuca macinata, amestecand usor cu o spatula.
Se pregateste o tava, tapetata cu hartie de copt si se introduce blatul la cuptor, pentru 20-25 minute, la 175 grade C.
STRAT DE CIOCOLATA:
Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un vas cu partea de jos dublata, impreuna cu uleiul. Se lasa la foc mic, amestecand continuu pana se topeste. Se toarna apoi peste blat si se niveleaza cu ajutorul unei spatule, dupa care se da la frigider pana este gata stratul de caramel.
STRAT CARAMEL:
Se pune jumatate din cantitatea de zahar, intr-un craticioara cu partea de jos dublata, si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza. Cand acesta incepe sa se ingroase, se adauga untul si se amesteca usor pana se topeste.
Separat, se amesteca galbenusurile cu restul de zahar ramas, pana se obtine o crema mai groasa.
Se pune crema obtinuta peste caramel, se adauga arahidele si se amesteca bine impreuna pentru inca 3-4 minute.
Se adauga peste stratul de ciocolata, se niveleaza frumos si se da la frigider pana este gata si glazura.
GLAZURA:
Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un vas dublu impreuna cu uleiul. Se lasa la foc mic, amestecand continuu pana se topeste.
Se toarna peste prajitura si se niveleaza frumos, dupa care se lasa la rece pana urmeaza sa fie servita!
Este una din prajiturile mele preferate!
Un dulce care nu are cum sa lipseasca din meniul de sarbatori!
ACEST PREPARAT ESTE DEDICAT CELOR MARI!