Prajitura MAIA



Ingrediente

  • 300 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 1,5 kg de mere
  • 1/2 lamaie
Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 40 g amidon de porumb
  • un plic pudra de vanilie(sau esenta, zahar vanilat, pastaie de vanilie)
Bezea
  • 3 albusuri
  • 80 g zahar pudra
  • un praf de sare

Mod de preparare

Aceasta prajitura in straturi, e o combinatie a trei retete de pe blog, care mie imi plac foarte tare. Pe cat de complicata pare reteta si lunga, pe atat de rapida si usoara este, va promit! 

AAAA, si mega delicioasa… VIS

De ce “MAIA”?!? De la numele fetitei mele!:)

 

Pentru inceput se pregateste un vas cu peretii detasabili, tapetat cu hartie de copt(eu am folosit forma cu diametrul de 26 cm).

Se topeste untul iar biscuitii se zdrobesc cat mai marunt. Se amesteca bine impreuna si se aseaza in forma de copt. Se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Acesta este primul strat.

Pentru al doilea strat, se spala si se curata merele.
Se dau prin razatoarea mare si se calesc impreuna cu zeama de lamaie intr-o tigaie. Se lasa aproximativ 15 minute, sau pana zeama lasata de mere scade(OPTIONAL se poate adauga si zahar, eu am pus mere foarte dulci si nu a fost necesar). Se aseaza peste blatul de biscuiti.

Pentru al treilea strat, se pune laptele la foc impreuna cu vanilia. Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul si amidonul, iar cand laptele este caldut(inainte sa ajunga la punctul de fierbere) se toarna incet compozitia obtinuta, amestecand continuu cu un tel, pana aceasta incepe sa se ingroase si capata consistenta budincii.

Se toarna peste blatul de biscuiti si mere si se da la cuptor pentru 15 minute, la 175 grade C. Timp in care se pregateste bezeaua.

Se mixeaza albusurile impreuna cu praful de sare pana devin spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Se mixeaza aproximativ 15 minute, pana se obtine o consistenta densa si lucioasa iar zaharul este dizolvat.

Se scoate cu grija prajitura de la cuptor, se aseaza bezeaua cat mai uniform, ca un ultim strat si se mai da la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana se rumeneste frumos.

Se lasa aproximativ 2 ore la racit, dupa care se feliaza si se serveste cu multa pofta!

 

 

Pofta buna!

 

Mai multe poze