Prajitura “invizibila” cu mere



Ingrediente

  • 5 mere mari
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 7 g praf de copt
  • 20 g unt topit
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga untul topit si laptele, mixand in continuare, pana se obtine o consistenta moale, asemanatoare aluatului de clatite.

Merele se spala si se curata. Se feliaza subtire cu ajutorul mandolinei, dupa care se amesteca cu aluatul.

Se toarna apoi intr-o forma de silicon(eu am folosit forma cu diametrul de 18 cm), sau orice alta forma de copt termorezistenta, tapetata cu hartie de copt. Se introduce la cuptor, pentru 50 de minute, la 180 grade C.

Se lasa la racit aproximativ 2 ore, dupa care se serveste cu muuuulta pofta!

 

Este absolut delicioasa!

*Pentru feliatul merelor puteti folosi si dispozitivul de curatat legume sau partea lata a razatoarei clasice.

*Daca folositi forma mai mare, dublati cantitatile ingredientelor, mai putin praful  de copt!

 

Pofta buna!

Parteneri

Sugestie:

Puteti aseza prajitura pe suportul rotativ Ambition, de la Dajar Magazin.

Mai multe poze