Prajitura in doua culori cu gutui



Ingrediente

  • o gutuie mare
  • 3 linguri de zahar
  • 30 g unt
Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g unt topit

Mod de preparare

Pentru inceput se spala bine gutuia si se feliaza subtire.

Se caramelizeaza zaharul impreuna cu untul, pentru 2-3 minute, la foc mic, amestecand continuu, dupa care se adauga si feliile de gutuie. Se mai lasa 2-3 minute, dupa care se aseaza intr-un vas termorezistent si se lasa putin la racit, timp in care se pregateste blatul.

 

Se separa albusurile de galbenus. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile si se incorporeaza faina, untul topit, vanilia si praful de copt. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Jumatate din compozitie se pastreaza asa, iar in cealalta jumatate se adauga cacaoa.

Se toarna cele doua compozitii peste gutuie si caramel, si se amesteca incet cu ajutorul unei linguri, astfel incat sa se imbine culorile. Se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la 180 grade C.

Se scoate din cuptor, se lasa putin la racit, dupa care se rastoarna pe un platou, pentru a ramane feliile de gutui deasupra. Se feliaza si se serveste cu multa pofta!!!:)

 

Pofta buna!

 

EU AM FOLOSIT FORMA 26 X 18cm!

Mai multe poze