Ingrediente
- 3 oua
- 200 g faina
- 100 ml apa
- 100 ml ulei
- 3 linguri de zahar(optional/dupa gust)
- 1 lingurita praf de copt bio
- 1 praf de sare
- 1 borcan de visine(aprox. 300 g)
Mod de preparare
Ouale se bat cu ajutorul mixerului, ca pentru omleta.
Se adauga apoi sarea si zaharul si se mixeaza aproximativ 5 minute pana se obtine o consistenta pufoasa, dupa care se adauga apa si uleiul, se incorporeaza faina si praful de copt mixand la o viteza mai mica.
Visinele(eu am folosit conservate la borcan pentru iarna, fara samburi si scurse foarte bine) se amesteca cu o lingura mare de faina. O parte se incorporeaza in aluat si o parte se pastreaza pentru a orna prajitura.
Se unge o forma cu putin unt, se toarna compozitia obtinuta, se aseaza deasupra visinele ramase si se introduce in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 35 de minute.
Este un desert rapid, usor si foarte gustos!
Pofta buna!