Prajitura cu ricotta, mascarpone si fructe



Ingrediente

  • 4 oua
  • 8 linguri de faina
  • 100 g ricotta
  • 100 g mascarpone
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 4 mere
  • capsuni
  • prune

Mod de preparare

Se spala si se curata merele.
Se dau prin razatoarea mare si se calesc intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu o lingura de zahar si una de scortisoara,  pentru aproximativ 10 minute, dupa care se lasa putin la racit.

Intre timp se pregateste aluatul.

Ouale se mixeaza impreuna cu sarea si zaharul ramas, pentru aproximativ 5 minute, pana se obtine o consistenta pufoasa. Se adauga apoi laptele, ricotta si mascarpone, mixand in continuare. Dupa care se incorporeaza faina si praful de copt, mixand la o viteza mai mica pentru 2-3 minute.

Se adauga merele si se amesteca usor cu ajutorul unui tel, pentru a se incorpora in aluat.

Se tapetetaza o forma cu hartie de copt si se toarna compozitia obtinuta.

Se aseaza deasupra prunele si capsunile, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit la 175 de grade C., pentru aproximativ 30 de minute.

 

Este absolut delicioasa!

 

Pofta buna!

Mai multe poze