Prajitura cu mere si zmeura



Ingrediente

  • 5 mere (potrivite)
  • 3 oua
  • 150 g zmeura
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml unt topit
  • 1/4 lingurita de sare
  • 4 linguri de zahar(optional/dupa gust)
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt bio
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se spala si se curata merele.
Se dau prin razatoarea mare si se calesc intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu o lingura de zahar si una de scortisoara,  pentru aproximativ 10 minute, dupa care se lasa putin la racit.

Intre timp se pregateste aluatul.

Ouale se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul vanilat si zaharul ramas, pentru aproximativ 5 minute, pana se obtine o consistenta pufoasa. Se adauga apoi laptele si untul topit, mixand in continuare. Dupa care se incorporeaza faina si praful de copt mixand la o viteza mai mica pentru 2-3 minute.

Se adauga merele si se amesteca usor cu ajutorul unui tel, pentru a se incorpora in aluat.

Se tapetetaza o forma cu hartie de copt, se toarna compozitia obtinuta, se aseaza deasupra zmeura si se introduce in cuptorul preincalzit la 175 de grade C. pentru 30 de minute.

 

Am decupat prajitura cu ajutorul unei forme de biscuiti!

Este absolut delicioasa!

 

Pofta buna!

Mai multe poze