Prajitura cu cirese, ricotta si mascarpone



Ingrediente

  • 10 oua
  • 20 linguri de faina
  • 250 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 20 linguri lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • cirese
  • o lingura carob

Mod de preparare

Ouale se mixeaza impreuna cu sarea si zaharul pentru aproximativ 5 minute, pana se obtine o consistenta pufoasa. Se adauga apoi laptele, ricotta si branza mascarpone, mixand in continuare. Dupa care se incorporeaza faina si praful de copt, mixand la o viteza mai mica pentru 2-3 minute.

Se tapetetaza o forma cu hartie de copt si se toarna compozitia obtinuta.

O parte din compozitie se pastreaza si se amesteca cu lingura de carob. Aceasta se toarna deasupra.

Se aseaza apoi ciresele fara samburi, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit la 175 de grade C., pentru aproximativ 40-45 de minute.

Este absolut delicioasa! Noi adoram blatul “pandispan-clatita”, cum imi place sa ii spun.

 

Pofta buna!

Mai multe poze