Prajitura cu branza dulce si stafide



Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar brun(optional/dupa gust)
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita praf de copt bio
  • Pentru umplutura :
  • 750 g branza dulce de vaci
  • 5 linguri zahar brun
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri smantana
  • 3 oua
  • 100 g stafide
  • coaja de la o lamaie bio

Mod de preparare

Din toate ingredientele pentru aluat, se framanta o coca are se imparte in doua parti egale si se pune la rece pentru 30 de minute.

Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza,

Se intinde o foaie de aluat intr-o tava tapetata cu unt si faina, se pune umplutura de branza si deasupra se aseaza foaia cealalta de aluat. Se intepa din loc in loc cu furculita, se unge cu putin ou sau zahar brun (eu zahar am pus) si se introduce in cuptorul preincalzit la 180° pentru aproximativ 40 de minute.

Pofta buna!

 

Multumim Doinita (https://www.facebook.com/DoinitaMariaT ) pentru reteta!

Mai multe poze