Ingrediente
- 400 g faina
- 150g zahar (optional/dupa gust)
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
- 225 g unt rece
- 400 g afine
- 4 lingurite de amidon(cu varf)
Mod de preparare
Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul și sarea, apoi se adauga oul si untul taiat cubulete.
Se mixeaza pana ce se obtine un aluat nisipos. Se aseaza apoi jumatate de aluat intr-o tava de 20×30 cm, tapetata cu hartie de copt si putin unt.
Se apasat usor cu ajutorul unui pahar, pana se niveleze aluatul. Apoi se amesteca afinele cu amidonul si se aseaza peste aluat.
Aluatul ramas se aduna in maini, sub forma de bila si se da pe razatoare, peste afine.
Se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.
RETETE DE LA MAMICI:)
Multumim, Andreea ( https://www.facebook.com/enache.andreeadaiana ) pentru minunata reteta!