Prajitura “briosata”



Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte bio
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de zahar(optional/dupa gust)
  • 1 lingurita praf de copt bio
  • 1 praf de sare
  • capsuni

Mod de preparare

Ouale se bat ca pentru omleta, dupa care se adauga sarea si zaharul si se mixeaza aproximativ 5 minute pana se obtine o consistenta pufoasa. Se adauga apoi laptele si uleiul, se incorporeaza faina si praful de copt mixand la o viteza mai mica.

Capsunile se spala bine, se taie bucatele si se amesteca cu o lingura mare de faina, dupa care se incorporeaza in aluat.

Se pregatesc formele pentru briose, se toarna compozitia obtinuta si se introduc in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 35 de minute.

ACESTE PRAJITURELE SUNT DESTINATE ATAT CELOR MARI CAT SI CELOR MICI!!!

 

 

IN CATEVA BRIOSE AM BAGAT SI BUCATI DE CIOCOLATA AMARUIE ALATURI DE CAPSUNI INTREGI.

ACESTEA AU FOST SERVITE DE CEI MARI:) 

 

Pofta buna!

 

ACESTE BRIOSELE SUNT O REINTERPRETARE DUPA RETETA :

https://cookingathome.ro/retete/prajitura-cu-visine/

Mai multe poze