Ingrediente
- 8 cartofi
- 2 zucchini
- 2 oua
- 2 linguri de faina
- 100 g prosciutto cotto
- 2 bucati cabanos
- 100 g prosciutto crudo
- 3 linguri crema de branza
- 3 linguri smantana
- un morcov
- 1/2 ardei rosu
- 3-4 frunze ceapa verde
- 100 g cascaval
- 100 g parmezan
- 50 g unt
- 7 g praf de copt
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare
Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga untul topit, smantana si crema de branza, mixand in continuare, pana se obtine o consistenta moale, asemanatoare aluatului de clatite.
Cartofii, morcovul si dovleceii se spala si se curata. Se feliaza subtire cu ajutorul mandolinei, dupa care se amesteca cu aluatul. Cu cascavalul, cabanosul si prosciutto, se procedeaza la fel, se feliaza subtire. Ardeiul, patrunjelul si frunzele de ceapa se toaca marunt si se amesteca cu restul compozitiei.
Se toarna compozitia intr-o forma termorezistenta, tapetata cu hartie de copt sau unt. Se introduce la cuptor pentru 60 de minute, la 175 grade C.
Se scoate din cuptor, se adauga parmezanul si se lasa putin la racit inainte de a fi feliata.
Este absolut delicioasa, chiar daca am pregatit-o in urma unei “curatenii” in frigider si camara! Deci, puteti pastra ingredientele de baza, si puteti inlocui restul ingredientelor in functie de preferinte.
*Pentru feliatul legumelor puteti folosi si dispozitivul de curatat legume sau partea lata a razatoarei clasice, important este sa fie feliate foarte subtiri!
Pofta buna!
Parteneri
Sugestie:
Puteti pregati placinta in vasul termorezistent sau tava de copt de la Dajar Magazin.