Pizza



Ingrediente

  • BLAT:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de fistic
  • 1 plic drojdie uscata(6 g)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar din trestie
  • TOPPING:
  • 400 g ciuperci la conserva
  • 300 g porumb
  • 80 g ton
  • 400 g mozzarella
  • 250 g ketchup de casa
  • 100 g prosciutto crudo
  • rosii
  • masline negre
  • rucola
  • busuioc verde
  • oregano

Mod de preparare

BLAT:

Se amesteca apa calduta cu drojdia, zaharul si sarea dupa care se adauga faina si uleiul. Se framanta impreuna si se lasa la dospit aproximativ 30 minute, intr-un vas acoperit.

Intre timp se pregateste toppingul(vezi foto).

Dupa ce aluatul este dospit, se imparte in doua si se intinde foarte subtire pe un banc de lucru tapetat cu faina. Se aseaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune ketchupul, oregano si toppingul dupa preferinte.

Se introduce la cuptor pentru 15 minute, la 230 grade C.

 

Pentru pizza babyfriendly am pus doar ketchup, mozzarella, porumb, ton si ciuperci iar pentru cei mari, restul ingredientelor.

 

Pofta buna!

Mai multe poze