Pizza cu fructe



Ingrediente

  • 150 g faina alba
  • 150 g faina integrala
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 pliculet de drojdie uscata
  • 150 ml apa calduta
Crema
  • 250 ml lapte
  • 20 g amidon de porumb (optional faina)
  • zahar sau indulcitor dupa gust
Decor
  • bastonase de mere
  • capsuni
  • fructe de padure
  • clementine
  • kiwi
  • menta
  • gem de fructe

Mod de preparare

Prima data se face aluatul pentru pizza.

Se cerne faina alba (cea integrala nu se cerne). Se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta pana se obtine un aluat omogen, care nu se lipeste de maini. Se lasa aluatul la dospit, intr-un vas acoperit, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste crema de lapte.

Se pune laptele cu zaharul la foc. Dupa ce s-a incalzit, se adauga amidonul cernut si se amesteca cu un tel pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in doua si se intinde cu ajutorul sucitorului. Foile obtinute se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt(eu am folosit tavi pt tarte). Se ruleaza usor marginiele pentru a fi mai crescute, iar partea de jos se gaureste din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla in timpul coacerii(vezi foto). Se ung apoi cu gem si se dau la cuptor pentru 25 de minute, la 180 grade C.

Dupa ce pizza este coapta, se scoate din cuptor si se adauga crema de lapte, toppingul de fructe si frunzele de menta.

 

Este ideala atat ca desert sau gustarica, cat si pentru cina!

 

Pofta buna!

Mai multe poze