Pizza Carbonara



Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • 50 ml ulei de masline
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • 10 g drojdie uscata
Topping
  • 350 g Mozzarella Gourmet de la Delaco
  • 200 g bacon
  • 4 oua
  • o ceapa alba
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 100 g smantana 24%
  • o lingurita oregano
  • o lingurita busuioc
  • o lingurita piper
  • o lingurita sare

Mod de preparare

Se amesteca apa calduta cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul, dupa care se incorporeaza faina.
Se framanta 4-5 minute, dupa care se lasa la dospit aproximativ 30 de minute, intr-un vas acoperit.

Se tapeteaza blatul de lucru cu putina faina.
Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, dupa care se transfera in forma termorezistenta tapetata cu hartie de copt.
(Eu am impartit aluatul in doua si am folosit doua forme cu diametrul de 30 cm si 40 cm. Puteti folosi si tava de la cuptor.)

Se amesteca smantana cu condimentele si mirodeniile pregatite, se intinde pe toata suprafata blatului, se adauga mozzarella din belsug, feliile de bacon si ceapa alba, se aseaza deasupra si ouale iar pizza e gata sa intre la cuptor pentru aproximativ 20 minute la 200 grade C., cuptor preincalzit.

 

Pofta buna!

Parteneri

Salveaza si tu alimentele din frigiderul tau, si raspunde alaturi de mine provocarii lansate de prietenii mei de la Delaco- #JoiaFacemPizza

Mai multe poze