Pizza Calzone



Ingrediente

  • BLAT:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de fistic
  • 1 plic drojdie uscata(6 g)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar din trestie
  • TOPPING:
  • 250 g ketchup de casa
  • 300 g mozzarella
  • 300 g porumb
  • 200 g ciuperci la conserva
  • prosciutto, salam uscat(optional)

Mod de preparare

BLAT:

Se amesteca apa calduta cu drojdia, zaharul si sarea dupa care se adauga faina si uleiul. Se framanta impreuna si se lasa la dospit aproximativ 30 minute, intr-un vas acoperit.

Intre timp se pregateste toppingul.

Dupa ce aluatul este dospit, se imparte in opt bucati si se intinde foarte subtire pe un banc de lucru tapetat cu faina. Se pune ketcupul, toppingul dupa prefertinte si se impature. Se preseaza bine mariginea deschisa, se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite si aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt(vezi poze).

Se introduce la cuptor pentru 15 minute, la 230 grade C.

 

Pentru pizza babyfriendly am pus doar ketchup, mozzarella, porumb si ciuperci iar pentru cei mari, prosciutto si salam uscat.

 

Pofta buna!

Mai multe poze