Pizza “altfel”



Ingrediente

  • 1 paine ciabatta
  • 300 g piept de pui
  • 6 oua
  • 150 g mozzarela
  • 150 g porumb
  • 150 g ciuperci shimeji
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de smantana
  • 1 pahar suc de rosii
  • 100 g unt
  • rosii cherry
  • busuioc uscat
  • 3-4 fire de patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala bine legumele si carnea.

Pieptul de pui se taie cubulete si se pune intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu un cub de unt(vezi poze). Se lasa la gatit aproximativ 10 minute, amestecand pe parcurs.

Ciupercutele deasemenea, se trag la tigaie intr-o lingura de unt, pana isi schimba culoarea si sunt semipreparate.

Intre timp, se pregateste un vas termorezistent(eu am folosit doua mai mici) si se unge bine cu unt.

Se taie ciabatta felii si se aseaza in vas(vezi poze).

Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga laptele si smantana, se omogenizeaza iar compozitia obtinuta se toarna peste feliile de paine.

Se condimenteaza cu sare, piper si putin busuioc uscat dupa care se adauga si sucul de rosii.

Dupa ce s-au gatit cipercile si carnea, se adauga peste “blatul de pizza” impreuna cu restul ingredientelor: ardeii feliati, patrunjelul tocat marunt, mozzarella, rosiile cherry si porumbul.

Se condimenteaza din nou cu sare si piper si se introduce la cuptor pentru 50-55 de minute, la 175 de grade.

 

Ingredientele sunt pentru 4-5 portii.

 

Pofta buna!