Ingrediente
- 500 g faina
- 300 ml apa
- 50 ml ulei
- o lingurita sare
- o lingurita zahar
- 10 g drojdie uscata
Topping
- 450 g cascaval Sofia de la Delaco
- 350 g mozzarella Gourmet de la Delaco
- 200 g bacon
- 200 g sunca
- 4 fire cabanos
- 200 g ciuperci
- 200 g porumb dulce
- 5-6 linguri sos de rosii
- o lingurita oregano
- o lingurita busuioc
- piper
- sare
Mod de preparare
Se amesteca apa calduta cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul, dupa care se incorporeaza faina.
Se framanta 4-5 minute, dupa care se lasa la dospit aproximativ 60 de minute intr-un vas acoperit.
Se tapeteaza blatul de lucru cu putina faina.
Se imparte aluatul in jumatate, se intinde cu ajutorul unui sucitor, dupa care se transfera in forma termorezistenta tapetata cu hartie de copt.
(Eu am folosit tava de la cuptor)
Se amesteca sosul de rosii cu condimentele si mirodeniile pregatite, se intinde pe toata suprafata blatului, se adauga mozzarella din belsug, cascavalul, feliile de bacon si sunca, carnaciorii feliați, porumbul si ciupercile, iar pizza e gata sa intre la cuptor pentru aproximativ 20 minute la 200 grade C., cuptor preincalzit.
Pofta buna!
*Ingredientele sunt pentru 2 portii.