Piept si ceafa de porc la cuptor cu salata calda de orez



Ingrediente

  • ceafa&piept de porc
  • o caciulie usturoi
  • busuioc
  • rozmarin
  • boia dulce
  • usturoi pudra
  • sare&piper
  • 5-6 linguri ulei de masline
Garnitura
  • o cana cu orez
  • 2 morcovi
  • o ceapa alba
  • 300 g mix salata
  • 4-5 lunguri ulei de masline
  • sare&piper

Mod de preparare

Pentru ca am vazut ca va plac preparatele rapide, m-am gandit sa postez si pranzul de azi, care nu e foarte “fotogenic”, dar va asigur ca e delicios.

 

Carnea se pune intr-un vas impreuna cu uleiul de masline si condimentele si se amesteca foarteee bine, dupa care se aseaza  intr-o tava termorezistenta tapetata cu hartie de copt. Se pun cateii de usturoi si busuiocul(vezi poze) si se introduc la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute, la 180 grade C.

Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se scurge bine de apa.
Legumele se spala si se curata. Ceapa se toaca marunt, morcovii se taie bastonase, iar mixul de salata se pastreaza ca atare.
Intr-o tigaie antiaderenta se pune uleiul si se adauga ceapa si morcovii. Se lasa la inabusit aproximativ 5 minute, dupa care se adauga orezul si mixul de salata, se condimenteaza si se amesteca usor impreuna.

Se servesc cu muuuulta pofta!

Mai multe poze