Piept de rata pe pat de varza rosie



Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 1 varza rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2ardei verde
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 ardei galben
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de ulei
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • sare si piper
  • 3 frunze de patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala pieptul de rata, se dezoseaza, se taie cubulete si se pune la inabusit pentru aproximativ 5 minute in cele doua linguri de unt.

Se spala, se curata si se toaca marunt legumele(vezi poze) si se pun la inabusit aproximativ 10 minute in putin ulei(nu este nevoie sa adaugati apa deoarece vor lasa ele).

Se aseaza apoi legumele intr-un vas termorezistent, se adauga cimbrul, busuiocul si pieptul de rata(vezi poze). Se condimenteaza, se adauga patrunjelul verde tocat si un pahar de apa.

Se pune capac peste vas si se introduce la cuptor pentru 60 de minute, la 175 grade C.

 

Pofta buna!

Mai multe poze