Ingrediente
- 1/2 piept de rata
- un catel de usturoi
- 2 cepe rosii
- 2 morcovi
- 1/2 portocala
- 1/2 ardei gras
- rozmarin uscat
- 2 fire de patrunjel verde
- piper si sare (optional si dupa gust)
- o lingura de unt
Mod de preparare
Se curata si se spala legumele.
Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea.
Se pregateste un vas termorezistent, unde se aseza legumele feliate impreuna cu untul si o cana de apa.
Peste acest pat de legume se aseza pieptul de rata, cu pielea in jos pentru inceput, astfel incat sa nu atinga fundul vasului.
Se acopera cu hartie de copt si se introduce la cuptor 45 de minute, la 170 de grade.
Dupa ce au trecut cele 45 de minute, se intoarce pieptul de rata cu pielea in sus si se mai introduce la cuptor pentru alte 45 de minute, tot acoperit.
Abia dupa ce au trecut si celelalte 45 de minute, se indeparteaza hartia de copt, se adauga portocala stoarsa deasupra si se mai lasat putin la cuptor, pana se rumeneste.
Pofta buna!