Piept de rata cu legume



Ingrediente

  • 1/2 piept de rata
  • Un morcov mic
  • 1/4 ardei gras rosu
  • 1/4 ardei gras galben
  • 1/4 gutui
  • 2 fire patrunjel verde
  • O lingura unt
  • Busuioc, sare si piper
  • GARNITURA:
  • 2 cartofi (mari)
  • o lingura de smantana
  • o lingura unt
  • o rosie cherry
  • o ceapa verde
  • 1/4 ardei gras rosu
  • Busuioc, sare si piper

Mod de preparare

Se taie pieptul de rata in jumatate (feliat ca pentru snitel dar nu de tot, doar cat sa fie mai subtire si sa se pastreze intr-o singura bucata).
Se pregatesc legumele. Se curata si se spala.
Se toaca patrunjelul, se feliaza ardeii, morcovele si gutuia si se aseza peste carne.
Apoi se ruleaza usor carnea, cat sa cuprinda toate legumele. Se fixeaza cu cateva scobitori pentru a nu se desface in cuptor.
Se pregateste un vas termorezistent, in care se pune putina apa, se aseza rulourile de carne si se acopera cu un capac.
Se lasa cuptorul la 180 de grade pana se gateste carnea.
La final, se ia capacul, se adauga untul si busuiocul  peste carne si se mai lasa vasul la cuptor, cu focul oprit, doar cat sa se rumeneasca putin deasupra.

Iar garnitura:

Se curata cartofii si se spala bine.

Un cartof se cresteaza si se pun din loc in loc legumele taiate felii subtiri. Se impacheteaza in hartie de copt cu lingura de unt.

Celalalt cartof se taie felii foarte subtiri, se amesteca cu lingura de smantana si cu putin busuioc.

Se introduc la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt, aproximativ 30 de minute la 180 grade.

 

Pentru plaiting am folosit un mix de micro plante(busuioc verde, broccoli, sfecla rosie si varza rosie).

Pofta buna!

Mai multe poze