Ingrediente
- 2 bucati piept de pui
- 500 g ciuperci brune
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 50 g unt
- patrunjel verde
- sare
- piper
- boia dulce
Sos
- 400 g smantana 24%
- 250 ml lapte
- 3 linguri faina de grau
Garnitura
- o cana de orez
- patrunjel verde
- 100 g unt
- sare
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala, se feliaza si se pune la gatit impreuna cu untul, timp de 4-5 minute.
Se adauga apoi ceapa taiata felii, morcovii taiati rondele subtiri si ciupercile feliate. Se mai lasa la foc mic pentru aproximativ 5 minute. Apoi se condimenteaza, se adauga patrunjelul verde si se acopera cu capac. Se lasa 15 minute la foc mic, amestecand periodic. Se poate completa cu un pahar de apa daca este nevoie.
Intre timp se pregateste sosul.
Se amesteca bine faina impreuna cu laptele si smantana, pana se omogenizeaza.
Compozitia obtinuta se toarna peste pui si legume si se mai lasa la gatit 2-3 minute, amestecand continuu.
Orezul se spala si se fierbe conform timpului dat de producator, dupa care se scurge bine de apa.
Intr-un vas se pune untul la topit, se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt, se condimenteaza si se amesteca usor.
Se servesc impreuna!
Pofta buna!
RETETA PAS CU PAS SI IN GALERIA FOTO!