Piept de pui cu ciuperci in chips de parmezan



Ingrediente

  • 400 g piept de pui
  • 500 g ciuperci
  • o ceapa alba
  • 1/2 ardei kapia
  • un morcov
  • 3-4 frunze de patrunjel
  • 3-4 linguri de faina
  • un pahar de lapte
  • 300 g smantana 24%
  • sare si piper
  • 2-3 linguri ulei
Garnitura
  • o cana de orez
  • mix de salata
  • 2-3 linguri unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea si legumele. Se toaca fin ceapa, ardeiul si patrunjelul, morcovul se da pe razatoarea iar ciupercile se taie felii. Pieptul de pui se taie cubulete.

Se pun legumele la inabusit impreuna cu uleiul, dupa care se adauga cubuletele de carne si apa cat sa acopere. Se adauga condimentele si patrunjelul, si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se gatesc.

Intr-un bol se amesteca foarte bine faina cu laptele si smantana, astfel incat sa nu ramana cocoloase, dupa care se completeaza cu 3-4 linguri de sos de pe papricas. Se omogenizeaza, iar apoi se toarna treptat peste carne si legume, amestecand continuu pana se ingroasa.

Se serveste impreuna cu salata calda de orez si chipsul de parmezan.

Garnitura:

Orezul se fierbe conform instructiunilor date de producator. Se scurge bine de apa(daca este cazul) si se amesteca cu untul si condimentele. Se adauga mixul de salata si este gata pentru a fi servit.

 

Mai multe poze