Piept de curcan umplut cu legume



Ingrediente

  • 1 bucata piept de curcan(aprox 300 g)
  • 1 lingura de mazare
  • 1 morcov
  • 2 cartofi mov
  • 1/2 ardei kapia
  • o lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • o lingurita busuioc uscat
  • o lingura de unt

Mod de preparare

Se foloseste o bucata de piept taiata subtire.

Se spala si se curata legumele. Se feliaza morcovul, ardeiul si cartofii, mazarea se foloseste ca atare.
Se aseaza toate legumele peste bucata de piept, se condimenteaza si se ruleaza. Se fixeaza apoi cu niste scobitori(vezi poze) si se aseaza intr-un vas termorezistent.
Se stropeste cu uleiul se masline, se pune busuiocul si un pahar cu apa.

Se acopera vasul cu un capac sau cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru aproximativ 60 de minute, la 175 de grade.
Dupa cele 60 de minute, se ia capacul, se pune lingura de unt si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca frumos.

Se feliaza cu grija si se serveste cu muuultaaaa poftaaaa!:)

 

Noi l-am servit cu piure de cartofi.

Pofta buna!

Mai multe poze