Piept de curcan cu pilaf de orez



Ingrediente

  • 300 g piept de curcan
  • 1 cana de orez
  • 2 morcovi
  • 250 g ciuperci
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 4-5 fire de patrunjel verde
  • 2 ceape albe
  • 2 ceape verzi
  • 1/2 praz
  • 4 linguri de unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala bine orezul si se pune la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Legumele si pieptul de curcan se spala, se curata si se taie cubulete mari.

Se pregatesc doua tigai.
Intr-o tigaie se pune la gatit pieptul de curcan impreuna cu o lingura de unt. Se condimenteaza si se lasa la foc mic pana se gateste.

Iar in cealalta tigaie se pun legumele (vezi poze). Se adauga o lingura de unt, sare si piper si se lasa la foc mic pana se gatesc (legumele eu le prefer mai al dente).

Dupa ce s-au gatit, se scurge bine orezul de apa si se toarna peste carne.
Se adauga doua linguri de unt iar apoi legumele. Se amesteca usor, la foc mic, pana untul se topeste.

 

Pofta buna!

Mai multe poze