Peisaj de iarna



Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 2 linguri de carob
  • zahar sau indulcitor
  • o lingura de scortisoara
  • o lingurita de praf de copt 
  • 2 portocale
  • 50 ml ulei de masline
  • DECOR:
  • biscuiti cu portocale
  • batoane de scortisoara
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Se cerne faina, praful de copt, carobul si scortisoara si se pun intr-un bol.

Se stoarce sucul de la doua portocale.

Se mixeaza ouale cu zaharul, timp de 5 minute, pana obtineti o consistenta pufoasa. Apoi se adauga uleiul si cate putin din ingredientele uscate, alternand cu sucul de portocale.

Se tapeteaza tava cu ulei de masline si cu faina. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C. aproximativ 20 de minute(timpul de coacere variaza in functie de cuptor si de dimensiunea formei).

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se scoate din forma.

Se presara fulgii de cocos, se aseaza batoanele de scortisoara si se pun biscuitii cu suc de portocale(reteta aici).

Arata minunat pentru masa de Craciun!

 

 

Mai multe poze