Pavlova



Ingrediente

  • 300 g albus de ou
  • 450 g zahar
  • o lingura otet
  • 25 amidon
  • un praf de sare
Crema
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • o lingurita esenta de vanilie
Decor
  • cirese
  • capsune
  • coacaze
  • afine
  • physalis
  • menta
  • rozmarin

Mod de preparare

Pavlova, un desert pe baza de bezea numit dupa balerina rusa Anna Pavlova. Are o crusta clara si moale, usoara in interiro, acoperita cu crema fina si fructe.

V-am facut curiosi de reteta? Este una foarte simpla si usoara, mai ales cand ai super robotelul Bosch MUM Serie 2.

 

In bolul robotului de bucatarie se pun albusurile impreuna cu praful de sare si se mixeaza pana devin spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Se mixeaza in continuare la o viteza mai mare, pana se obtine o consistenta densa si lucioasa iar zaharul este dizolvat. Pe final se adauga otetul si amidonul si se mai mixeaza 2-3 minute.

Se pregateste o tava, tapetata cu hartie de copt si se aseaza bezeaua in mijloc. Se da forma dorita cu ajutorul unei spatule, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit la 90 de grade C.  pentru 120 de minute, apoi se lasa la racit.

Intre timp se pregateste crema.

Se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, dupa care se gatesc pe baie de aburi, amestecand continuu cu ajutorul unui tel, pana capata consistenta unei budinci, apoi se lasa la racit.

In bolul robotului de bucatarie se pune smantana pentru frisca si se mixeaza 4-5 minute, dupa care se adauga crema mascarpone, esenta de vanilie si galbenusurile racite. Se mixeaza impreuna, pana se obtine o consistenta densa.

 

Se aseaza foaia de bezea pe un suport de tort, se adauga crema si se decoreaza dupa gustul fiecaruia.

Se serveste la maxim 4-5 ore de la asamblare, deoarece foia de bezea se lasa foarte repede de la crema!

Sper ca v-am convins sa o incercati!:)