Pavlova cu crema de mascarpone si fructe



Ingrediente

  • BEZEA:
  • 7 albusuri
  • 350 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura amidon
  • 1 zahar vanilat
  • CREMA:
  • 150 g smantana vegetala
  • 250 g mascarpone
  • 1 zahar vailat
  • 2 linguri de zahar
  • fructe

Mod de preparare

BEZEAUA:

Se mixeaza albusurile impreuna cu praful de sare pana devin spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Se mixeaza aproximativ 15 minute, pana se obtine o consistenta densa si lucioasa iar zaharul este dizolvat.

Se adauga apoi zeama de lamaie, amidonul si vanilia si se mai mixeaza cateva secunde.

Se pregateste o tava, tapetata cu hartie de copt, si se aseaza cele doua foi de bezea, care se modeleaza cu ajutorul unei linguri(vezi foto).

Se introduc in cuptorul preincalzit la 80 de grade C. si ventilatia pornita, pentru 120 de minute, dupa care se lasa la racit.

 

CREMA:

Se mixeaza toate ingredientele impreuna cateva minute, pana se obtine o crema densa.

Crema se pastreaza la frigider pana sunt gata foile de bezea.

 

Se aseza in straturi, foaie de bezea, crema si fructe si se alterneaza la fel si pentru al doilea strat.

Pentru decor am folosit capsuni, coacaze rosii, zmeura, smochine, portocala si afine.

 

Pofta buna!

 

 

*Se serveste la maxim 4-5 ore de la asamblare, deoarece foia de bezea se lasa foarte repede de la crema!

 

Acest desert este destinat celor mari si este inspiratie de la chef Adi Hadean.

 

Mai multe poze