Ingrediente
- 300 g albus de ou
- 450 g zahar
- o lingura de otet
- 25 g amidon
- un praf de sare
Crema
- 5 galbenusuri
- 80 g zahar pudra
- 200 ml smantana pentru frisca
- 250 g mascarpone
- 100 g ciocolata amaruie
Decor
- capsuni
- afine
- merisoare
- zmeura
- rozmarin
- macarons
Mod de preparare
Am ajuns si la propunerea mea de desert pentru masa de Anul Nou. Pavlova este cu siguranta unul din deserturile mele favorite, dar parca aceasta combinatia de crema cu ciocolata mi se pare cea mai buna.
Daca sunteti tentati sa o incercati, mai jos va explic fiecare pas.
In bolul robotului de bucatarie se pun albusurile impreuna cu praful de sare si se mixeaza pana devin spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Se mixeaza in continuare la o viteza mai mare, pana se obtine o consistenta densa si lucioasa iar zaharul este dizolvat. Pe final se adauga otetul si amidonul si se mai mixeaza 2-3 minute.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se aseaza bezeaua in mijloc. Se da forma dorita cu ajutorul unei spatule, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit la 90 de grade C. pentru 120 de minute, apoi se lasa la racit in cuptor.
Intre timp se pregateste crema.
Se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul si ciocolata tocata fin, apoi se gatesc pe baie de aburi, amestecand continuu cu ajutorul unui tel, pana capata consistenta unei budinci, dupa care se lasa la racit.
In bolul robotului de bucatarie se pune smantana pentru frisca si se mixeaza 4-5 minute, dupa care se adauga crema mascarpone si crema de ciocolata. Se mixeaza impreuna la viteza mica, pana se obtine o consistenta densa.
Se aseaza bezeaua pe platoul din care urmeaza sa fie servita, se adauga crema si se decoreaza dupa preferinte.
Se serveste la maxim 4-5 ore de la asamblare.
Cu siguranta este unul din deserturile mele favorite!
Un an nou fericit!
Parteneri
Reteta recomandata de Franke, lider mondial in produse destinate bucatariilor.