Pastrav la cuptor cu mamaliguta si sos de iaurt



Ingrediente

  • PESTE:
  • 2 pastravi
  • ulei de masline
  • usturoi
  • mirodenii
  • condimente dupa gust
  • MAMALIGUTA:
  • 1 cana malai grisat
  • 3-4 cani de apa
  • sare
  • SOS DE IAURT:
  • 1 pahar de iaurt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 3-4 catei de usturoi
  • un praf de sare

Mod de preparare

Am spalat si am curatat bine pestii, apoi i-am condimentat si i-am pus intr-un vas termorezistent. I-am lasat la frigider o ora, dupa care am adaugat 1/2 cana de apa si am introdus vasul la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, la 190 grade C.

Pentru mamaliga, am amestecat malaiul cu apa si sarea si am fiert la foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Eu am lasat-o mai moale si cand a fost gata, am pus-o în forme de briose si am lasat-o la racit.

Pentru sosul de iaurt, am pisat 3-4 catei de usturoi, am adaugat o lingurita de ulei de masline, iaurtul si putin patrunjel uscat.

 

Pofta buna!

 

 

Multumim Andreea( https://www.facebook.com/ndreeamaria ) pentru delicioasa reteta!

Mai multe poze