Paste cu somon, legume si sos alb



Ingrediente

  • 250 g somon
  • 350 g penne
  • 300 g smantana de gatit
  • 200 g smantana 24%
  • 4 ciuperci
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 3 fire de patrunjel verde
  • 2 cepe verzi
  • 5 catei de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala bine legumele, se curata si se toaca din cutit.

Se pun la inabusit, intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu o lingura de unt, condimentele, busuiocul si patrunjelul verde. Se lasa aproximativ 10 minute, amestecand periodic.

Somonul se spala, se toaca si el din cutit si se adauga peste legume impreuna cu cealalta lingura de unt. Se da focul incet si se lasa aproximativ 10 minute.

Se adauga smantana(si cea pentru gatit si cea de 24% grasime) si se mai lasa la foc aproximativ 5 minute, amestecand periodic.

 

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa si se servesc impreuna cu sosul fierbinte.

 

Sunt absolut delicioase!

 

Pofta buna!

Mai multe poze