Paste cu pui si legume la cuptor



Ingrediente

  • un piept de pui
  • 400 g paste rustice
  • 200 g mix de branza (cedar, emmentaler etc)
  • 100 g gouda
  • un zuchinni
  • 200 g ciuperci
  • o legatura patrunjel verde
  • 200 g smantana
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se scurg bine de apa. Eu am folosit paste rustice AltoPasta.

 

Pieptul de pui se spala bine si se taie cubulete, dupa care se pune la gatit impreuna cu untul. Intre timp se feliaza ciupercile care se adauga peste pieptul de pui si se lasa 4-5 minute, dupa care se adauga dovlecelul feliat, usturoiul si patrunjelul tocate marunt. Se condimenteaza si se lasa la inabusit aproximativ 10-12 minute, dupa care se amesteca cu smantana si pastele scurse de apa.

Se pregateste un vas termorezistent tapetat cu putin unt, se pune un strat de paste, peste se pune un strat de branza gouda, din nou un strat de paste iar deasupra mixul de branza.

Se introduc la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, la 185 grade C.

 

Un preparat simplu, rapid, consistent si super delicios!

Pofta buna!

Mai multe poze