Ingrediente
- 400 g paste
- 200 g prosciutto
- 200 g jambon
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- 1 ceapa alba
- 3 frunze patrunjel verde
- 1 dovlecel
- 300 ml suc de rosii
- 200 g smantana
- 300 g branza de burduf(de casa)
- 4 linguri de ulei
- sare si piper
Mod de preparare
Se curata si se spala legumele, dupa care se toaca marunt.
Intr-o tigaie antiaderenta, se pune uleiul impreuna cu legumele. Se lasa la inabusit 5 minute, dupa care se adauga si prosciutto si jambonul feliate.
Se adauga sucul de rosii, se condimenteaza si se lasa la fiert aproximativ 10-15 minute, amestecand periodic.
Intre timp se fierb pastele(eu am folosit mini penne si gnocchi), conform timpului dat de producator, dupa care se scurg bine de apa.
Se adauga pastele peste legume, dupa care se adauga smantana si branza. Se amesteca usor impreuna, pana cand obtineti niste paste cremoase iar branza este topita in totalitate.
Sunt niste paste absolut delicioase, usor de facut si foarte consistente!
Pofta buna!