Ingrediente
- 400 g paste
- 300 g piept de pui
- 1 morcov
- 2 cepe verzi
- 3 frunze de patrunjel
- 1/2 ardei galben
- 1/2 ardei rosu
- 2-3 linguri de faina
- 3 linguri de smantana
- 4 linguri de lapte
- 200 ml suc de rosii (homemade)
- sare si piper
- 150 g cascaval
- o lingura de unt
Mod de preparare
Se curata si se spala legumele si carnea.
Se taie cubulete pieptul de pui. Se toaca marunt ardeii, ceapa si patrunjelul iar morcovul se da prin razatoarea mare.
Se pun la inabusit in lingura de unt si se lasa 10 minute, amestecand periodic. Se toarna apoi o cana mare de apa si se adauga condimentele. Se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.
Intre timp se pun la fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-un bol se amesteca foarte bine faina cu laptele si smantana, astfel incat sa nu ramana cocoloase, dupa care se completeaza cu 3-4 linguri de sos de pe carne. Se omogenizeaza iar apoi se toarna treptat peste legume si carne, amestcand continuu pana se ingroasa.
Intr-un vas termorezistent se aseaza pastele, se adauga sosul obtinut si sucul de rosii. Se amesteca impreuna, dupa care se pune cascavalul dat prin razatoare si se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 175 de grade.
Pofta buna!