Ingrediente
- 400 g creveti
- 200 g somon
- 500 g smantana 24%
- 3 cepe verzi
- 6 catei de usturoi
- 4-5 frunze patrunjel verde
- 1 lingura amidon
- sare si piper
- 50 g unt
- 400-500 g spaghete
Mod de preparare
Crevetii proaspeti se curata, se spala si se lasa la scurs. Cei congelati se lasa la decongelat sau se pun in apa clocotita cu sare timp de 2 minute, dupa care se lasa la scurs.
Legumele se curata si se spala.
Se pune untul la topit intr-o tigaie antiaderenta. Se adauga crevetii, somonul feliat, usturoiul, ceapa si patrunjelul tocate marunt. Se lasa 10 minute pentru a se inabusi, la foc mic. Se completeaza apoi cu un pahar de apa, se condimenteaza si se mai gatesc alte 10 minute, amestecand periodic.
Intre timp se amesteca smantana cu amidonul si cateva linguri de sos pana se omogenizeaza.
Se adauga treptat peste creveti si somon, amestecand continuu pana sosul incepe sa se ingroase.
Pastele se pun la fiert separat, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se servesc impreuna!
Este o reteta foarte usor de facut, rapida si absolut delicioasa!
Pofta buna!