Para fiarta cu sfecla rosie



Ingrediente

  • 1 para
  • 1 sfecla rosie mare
  • 50 g zmeura
  • 5-6 capsuni
  • o lingura de scortisora
  • un baton de vanilie
  • o lingura zahar din trestie

Mod de preparare

Sfecla se curata, se spala bine si se da prin razatoarea mare.
Apoi se pune la fiert, impreuna cu batonul de vanilie, scortisoara si 2 cani de apa.

Intre timp se curata para, se taie in jumatate si se scoate mijlocul cu ajutorul unei lingurite.

Se pun jumatatile de para sa fiarba, in apa cu sfecla. Se acopera cu un capac si se lasa aproximativ 15-20 de minute, la foc mic.

In acest timp se pregateste sosul. Se spala si se toaca capsunile si zmeura.
Se pun la fiert in putina apa si o lingura de zahar. Se lasa l fiert pana scade apa.

Dupa ce para este gatita, se scoate din apa, se lasa la scurs putin si se serveste impreuna cu sosul de fructe!

Pentru plaiting am folosit flori comestibile.

Pofta buna!

Mai multe poze