Ingrediente
- o para
- o rodie
- un baton de scortisoara
- un zahar vanilat
- o lingura fulgi de migdale
- 2 prune
- 5-6 capsuni
- 8-10 boabe de afine
- o lingura zahar din trestie
Mod de preparare
Se spala bine para, se curata de coaja si se pune la fiert in apa cu batonul de scortisoara si zaharul vanilat.
Se curata rodia, se scot fructele si se pun la fiert cu para. Se lasa sa fiarba pana cand para este gatita.
Intre timp se face sosul de fructe. Se spala prunele, se decojesc si se taie marunt. Capsunile si afinele se spala bine si taie in jumatate. Se pun la foc impreuna cu lingura de zahar. Se lasa sa se gateasca impreuna pana se formeaza un sos de consistenta gemului.
Cand para este gatita, se scoate si se aseaza pe o farfurie. Se pune sosul de fructe peste si se presara migdalele.
Pentru plaiting am folosit flori comestibile.
Pofta buna!