Papricas de pui “ca la mama acasa”



Ingrediente

  • 1 pui de tara
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei kapia
  • 3-4 frunze de patrunjel
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 pahar de lapte
  • 300 g smantana
  • sare si piper
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele si carnea. Legumele se toaca marunt iar puiul se portioneaza.

Se pun toate la inabusit in ulei, pentru 2-3 minute, dupa care se adauga apa cat sa acopere. Se condimenteaza si se lasa la foc mic pana carnea este fiarta.

Intr-un bol se amesteca foarte bine faina cu laptele pana se omogenizeaza, astfel incat sa nu ramana cocoloase, dupa care adauga smantana si se completeaza cu 3-4 linguri de sos de pe carne. Se omogenizeaza si se toarna treptat peste legume si carne, amestcand continuu pana se ingroasa.

 

Se poate servi cu piure de cartofi sau mamaliguta.

 

Pofta buna!

Mai multe poze