Papricas de curcan si ciuperci



Ingrediente

  • 300 g piept de curcan
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 crenguta rozmarin
  • 4 fire de patrunjel verde
  • o lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea si legumele.

Se toaca marunt ceapa, ardeiul si patrunjelul, morcovele se da prin razatoarea iar ciupercile se taie felii.

Pieptul de curcan se taie cubulete.

Se pun legumele la inabusit in uleiul de masline. Se adauga cubuletele de carne si se toarna apa cat sa acopere.

Se adauga condimentele si rozmarinul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se gatesc.

Intr-un bol se amesteca foarte bine faina cu laptele si smantana, astfel incat sa nu ramana cocoloase, dupa care se completeaza cu 3-4 linguri de sos de pe papricas. Se omogenizeaza iar apoi se toarna treptat peste legume, amestecand continuu pana se ingroasa.

 

Se poate servi cu mamaliguta sau piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Mai multe poze