Papricas de cartofi



Ingrediente

  • 10 cartofi (mai mari)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ardei gras
  • 3 fire de patrunjel verde
  • 2-3 linguri faina de grau
  • 2 linguri de smantana
  • 1 pahar de lapte
  • 2 frunze de dafin
  • sare si piper (optional/dupa gust)

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele.

Se toaca marunt ardeii, ceapa si patrunjelul iar morcovul se dau prin razatoarea mare.

Se pun legumele la inabusit in lingura de unt si se gatesc aproximativ 5 minute.

Intre timp se taie cartofii cubulete, dupa care se adauga peste legume.

Se completeaza cu apa(cat sa acopere), se adauga condimentele si frunzele de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 35-40 de minute.

Intr-un bol se amesteca foarte bine faina cu laptele si smantana astfel incat sa nu ramana cocoloase, dupa care se completeaza cu 3-4 linguri de sos de pe cartofi. Se omogenizeaza si se toarna treptat peste legume, amestecand continuu pana se ingroasa.

 

Pofta buna!

 

Mai multe poze