Papanasi prajiti



Ingrediente

  • 600 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • un pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 10 g praf de copt
  • _____________________________________
  • 500 ml ulei
Sos
  • smantana 24%
  • gem de afine

Mod de preparare

Se pune branza intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi se adauga treptat faina si praful de copt. Se framanta aluatul, pana se incorporeaza bine faina.

Se rup din aluat 10 bile mari si 10 bile mici. In cele mari se face cate o gaura, cu ajutorul degetului arator, iar celor mici li se da forma cat mai rotunda(vezi foto).

Intr-o cratita se pune uleiul si se incinge bine, dupa care  se da focul mai incet si se pun papanasii la prajit. Se lasa, pana se rumenesc frumos, apoi se intorc si pe partea cealalta.

Se scot pe servetele de hartie, dupa care se aseaza pe un platou. Deasupra se pune o lingura de smantana, o lingura de gem de afine iar apoi se pune bila mica in mijloc.

 

Se servesc cu multa pofta!

 

Mai multe poze