Panna cotta cu piure de fructe



Ingrediente

  • 250 ml smantana pt frisca si putin lapte
  • 1 lingura zahar
  • 2 g agar-agar
  • zmeura
  • nectarina
  • kiwi
  • afine
  • pepene galben

Mod de preparare

Se pune la fiert smantana, laptele, zaharul, agar-agar-ul si se amesteca periodic.

Dupa ce a ajuns la punctul de fierbere, se mai lasa la fiert doar un minut, dupa care se stinge focul.

Se toarna compozitia obtinuta in pahare si se lasa la frigider pentru 2 ore sau pana se intareste. (Ca sa dau aceasta forma, am taiat un mar in 8 felii, pe care le-am asezat sub pahare, pentru a sta inclinate. Am asezat paharele intr-o tava mai inalta-vezi poze).

Dupa ce s-au gelifiat, se scot din frigider si se adauga piureul de fructe, care se obtine cu ajutorul blenderului vertical, din fructele mentionate la ingrediente.

 

Rapid, gustos si foarte colorat!

 

Pofta buna!

 

 

 

ACEST PREPARAT ESTE DESTINAT CELOR MARI!

 

Multumim Carmen pentru minunata reteta!

https://www.facebook.com/rafaila.carmen

Mai multe poze